Historien om Blomsterbergs Sängar

Även om Blomsterbergs Sängar på Center syd är nystartat har vi funnits som möbelaffär i Eslöv sedan 1926. Blomsterbergs startades av min farfar Hugo Blomsterberg, möbelsnickare och entreprenör, togs över av Hans-Arne min pappa sent 60-tal. Hans-Arne utvecklade verksamheten, var bland de första som började med söndagsöppet och lade grunden för vår framgång i Skåne som möbelbutik. 

1986 startade min pappa med ett antal kollegor möbelkedjan Möbelmästarna, en inköpsorganisation som verkar för samordnande av möbelinköp och marknadsföring, idag 37 butiker över hela Sverige. Tidigt 90-tal tog jag över Blomsterbergs Möbler, jag har försökt följa i min farfar och pappas fotspår och verkar för att vi genom service, kvalité och kunnande vill möblera Skåne med omnejd. Efter ett första år i Löddeköpinge kände vi att marknaden i Lund hägrade och vi öppnade i Lund i december 2017, var blir nästa lokalisering? 

Som ett led i att diversifiera möbelaffären startar vi 2016 Blomsterbergs Sängar Center Syd, dels för att komma närmare våra kunder men även för att vi känner att det finns en stor lucka och ett stort behov i denna del av Skåne av en fullsorterad Sängbutik med hög servicegrad och kunnande.

Starten av Blomsterbergs Sängar Center Syd blev en succé vi uppnådde det vi förutsatt oss, det fanns ett stort behov av hög servicegrad, bra sängar och en djup förståelse för kundens behov. Stärkt av framgången öppnade vi vintern 2017 Blomsterbergs sängar Lund i samma hus som Kökscentrum, en utmärkt granne och ett bra komplement när du önskar titta på sängar. Då vi satsar på premiumsängar är närheten till kollegan Miljögården ett stort plus, Miljögården är otroligt duktiga på det övre segmentet av heminredning, ett besök där är givetvis ett måste när du besöker oss.
 
Historien är inte slut! Juni 2018 öppnade vi i Ängelholm, granne med Hedin Bil. Ängelholm är en köpstark stad med mycket köptrogna invånare som uppskattar kvalité och framförallt är trogna sin stad och dess butiker. Då jag själv tillbringat alla mina somrar i Vejbystrand var Ängelholm det självklara valet. I samband med öppningen av Ängelholm startade vi ett samarbete med Hästen sängar ännu ett led i vår strävan att kunna tillgodose kundens behov av premiumsängar i alla segment.

September 2018 slår vi upp portarna i Kristianstad, jag har länge blickat mot Norra Skåne, köpstarka invånare med känsla för kvalité och trogna sin ort! När möjligheten gavs var jag inte sen att ta den! 

Vi avslutade 2018 med att öppna butik i Malmö, jag är oerhört stolt och glad att få öppna i Malmö, vi har sålt möbler till Malmös invånare i mer än 90 år nu ska vi äntligen få visa att vi även kan sälja sängar.

Vi fortsätter vår resa ”Att få människor att sova gott och vakna utvilade” vem vet var vi öppnar härnäst? Jag är själv enbart sporadiskt i butikerna, men då sängar ligger mig varmt om hjärtat finns alltid en chans att få träffa mig. 

tre generationer blomsterbergs

Har Ni någon fråga till mig eller kanske positiv eller negativ feedback är Ni alltid välkomna att kontakta mig


Hjärtligt Välkomna till oss på Blomstebergs Sängar

Henric Blomsterberg med Personal

Vi säljer enbart skandinaviska sängar