Ekens sängar firar 80 år badge.

Ekens sängar

En sängtillverkare som är nästan lika gammal som vi är på Blomsterbergs. 1938 startade man sin sängfabrik och började redan då att göra snygga möbler med god design. Än idag går Ekens långt före många andra när det kommer till designen. Det är en röd tråd genom deras långa historia, att alltid hålla en modern stil. Istället för att fastna i samma gamla design, som med tiden blir omodern, ser de alltid till att leverera en produkt som passar in i dagens sovrum. Det viktiga att poängtera här är att det inte bara är sängarna som Ekens har fått till. De arbetar väldigt hårt med att få till en bra helhet. Detta gör man genom att lägga fokus på tillbehör och accessoarer som hör till sängen. Här går man utöver det vanliga och gör unika men stilrena gavlar som passar perfekt med sängen. Kanske är du ute efter det där lilla extra som gör att sängen inte ser precis likadan ut som alla andra och väljer ett par ben som endast går att välja till en Ekens säng. Prata gärna med oss i butiken om hur vi kan hjälpa dig att få till din säng så att den passar dig.

Designen

Som nämnt ovan är designen en viktig del för Ekens och man har lyckats väldigt bra. I jakt på att ständigt ligga i framkant när det gäller modern design har Ekens tagit ett nästa steg och börjat göra sängarna med ett helt tyg över bottnarna. Detta kallas för Seamless. Seamless innebär att du får ett utseende precis som att underdelen saknar skarv. Men eftersom det endast är ett helt tyg är det fortfarande två bottnar i vanlig storlek. Vilket då betyder att man fortfarande kan få in sängen genom dörrar och upp för trappor.

Se bild för jämförelse mellan en Ekens säng med och utan Seamless underbädd. Traditionell botten till vänster och Seamless botten till höger.

En jämförelsebild av två Ekens sängar. En med traditionell underbädd och en med Seamless.
20 års garantid på Ekens sängar badge i Guld.

Ekens garanti

Sängarna har 20 års garanti på ram- och fjäderbrott. Om det är en ställbar säng har den 5 års garanti på motorn.

vad tänka på vid test av ekens sängar

Våra bästa tips när du ska prova ut en Ekens

Ut och prova en Ekens! Kanske är detta din säng? Hur vet man det egentligen, om det är rätt säng eller inte. Precis som med alla andra sängar i vårt sortiment är det viktigt att prova ut sängen för att hitta rätt följsamhet. Men när det gäller dessa sängar har vi lite extra tips att ta med sig. Börja med att jämföra modellerna Essens och Elegans. Elegans är sängföretagets flaggskepp och det är sängen som är bäst! Eller? Det behöver inte vara så, det finns två skillnader mellan Elegans och Essens. I Essens har du ett zon-system. Det har du inte i Elegans. Skillnaden är att du har en mer åtsittande och stabilare känsla i Essens än vad du har i Elegans som är gosigare. Båda sängmodellerna ger en riktigt bra följsamhet. Resultatet av att ha två olika system i sina sängar har visat sig hjälpa många olika typer av personer, med stora variationer i sin figur, att få väldigt bra följsamhet i någon av Ekens sängar. Det finns såklart fler modeller men dessa två är bra sängar att utgå ifrån.

Vi är stolta Ekens återförsäljare! Vi svarar gärna på frågor. Är du sugen på att prova ut någon av sängarna är du varmt välkommen att besöka någon av våra butiker.

Boka en sängprovning idag!

Träffa en säljare expert på sängar som kan guida dig igenom sortimentet.

Boka

www.ekens.se | Alla sängar | Butiker och öppettider