Jensens sängar

Våra kunders favoritmärke

Jensen är vårt populäraste sängvarumärke, det är av detta märke vi säljer flest sängar. Anledningen är egentligen väldigt enkel, Jensens sängar levererar väldigt bra sängar för bra priser.

1947 startade Jensen Möbler sin sängverksamhet i Norge och på den tiden var det tagel och bomull som du fick om du köpte en säng från Jensen. Idag har Jensens sängar inget tagel eller bomull i sina sängar, man har istället bytt det mot ett av marknadens bästa skum. Skummet som klär fjäderpaketen och som även kan hittas i bäddmadrassen är väldigt elastiskt och låter kroppen falla igenom utan att packas ihop och lämna gropar efter sig.

För är det något som är viktigt i en säng från Jensen är det att dina skuldror, axlar, höft och rumpa som sticker ut från kroppen ska kunna falla ner i sängen för att låta fjäderpaketet krama åt svanken. Det är ingen slump att när du lägger dig i en Jensen att du vet att du ligger i en säng från Jensen. Detta är nämligen något man har jobbat med sen 1947, att du ska veta att du ligger i en Jensensäng.

Aloy fjädersystem

Frågar du någon på Jensen idag om vad som kännetecknar deras sängar och vad det är som gör att deras sängar är unika så skulle du få svaret Aloy Pocket.

Det är där vi finner magin i Jensens sängar idag. Fjädersystemet Aloy skiljer sig från det vanliga klassiska zonsystemet där man har 5 zoner varav zonerna som är vid axel och höft är mjukare än övriga zoner (på bilden är dem vita zonerna dem hårda zonerna). Tanken är att zonerna ska släppa ner delarna på kroppen som sticker ut och ge ett hårdare stöd i svanken. Detta är och har varit fundamentalt i en säng från Jensen men med Aloy fjädersystem har man tagit det ytterligare en nivå högre upp. Det nya fjädersystemet gör att hela sängen blir mjukare och kroppen tillåts falla längre ner. Stödet i svanken kommer först när svanken kommit tillräckligt långt ner i sängen. Sängen blir alltså mer anpassningsbar och mer följsam. 

Bilden till höger visar hur Aloys fjädersystem ser ut. Det är i praktiken en liten fjäder i en fjäder som i sin tur placerats likt ett schackbräde med varannan fjäder som innehåller en mindre fjäder. Denna sektionen utgör i sin tur den fastare zonen i sängen, den delen som klämmer åt svanken. 

Aloy fjädersystem kan du prova i modellerna Ambassadör, Prestige och Supreme även kallade för J4, J5 och J6.

Tyger och sängen som en möbel

Idag köper vi säng inte bara för att sova gott med hjälp av god följsamhet. Det är det som är det grundläggande i en bra säng och det löser Jensen utmärkt men du vill kanske att sängen ska klä rummet och vara en lika snygg möbel som den ger god följsamhet. Design är viktigt hos Jensen och i början handlade det om att sätta möbeltyg på sängen för att kunna ha ett slitstarkt tyg som gick att rengöra.

Tygerna som du får till din Jensensäng är noga utvalda för att tåla mycket och se bra ut. Därför börjar tygerna med First, Diplomat och Ambassadör på hela 35 000 martindale. Martindale är ett mått för hur slitstarkt ett tyg är. Ett exempel är att det rekommenderade måttet för tex stolar i en stadsbuss är 30 000 martindale. Det innebär att tyget du får på din Jensensäng skulle kvalificera för att stå emot flera miljoner sittandes passagerare i en buss.

Skulle du dessutom gå på en Jensen Prestige så får du 40 000 martindale och skulle du gå på flaggskeppsmodellen Supreme får du hela 100 000 martindale. I Supreme är tyget dessutom av 92% ull.

Tygerna är alltså väldigt slitstarka och tål att tas hand om. Skumtvätt är det rekommenderade sättet att tvätta sängen på.

Bilderna nedan är från en Jensen Ambassadör i grå med 35 000 martindale.

 

 

Toppsäljare

alla sängar från jensen