Kontinentalsäng – att tänka på

Det finns tre typer av olika sängar, kontinental, ställbar och ramsäng. Den vanligaste sorten är kontinentalsäng och det är av två anledningar. Det blir en stor gemensam säng med större liggyta och det är en snygg möbel.

Kontinentalsängens huvudsakliga ändamål är att bli av med skarven i mitten. Förr hade man alltid två ramsängar som man ställde bredvid varandra men då fick man en skarv. Skarven gör att det försvinner en stor yta där man idag med en kontinentalsäng kan ha fjädrar. Detta innebär att du får en större liggyta i en kontinentalsäng.

Och eftersom man tillåts bygga på höjden får man plats med högre fjädrar och fler fjäderpaket vilket i sin tur innebär att man kan bygga sängar med ett oerhört djup. Det är bra för som vi tar upp i avsnittet om Sängar” är det viktigt att vissa delar av kroppen får lov att komma långt ner i sängen. Desto längre ner dem kommer innebär ofta att stödet i svanken och midjan blir bättre.

Med bra följsamhet och en populär variant på sängmöbel säljer vi inte bara dubbelsängar som kontinentalt utan enkelsängar har blivit allt populärare.

Att tänka på när du provar kontinentalsäng

Här nedan följer tips vad du bör tänka på när du provar ut en kontinentalsäng. Om du istället vill läsa hur du provar ut en säng och hur du ska ligga kan du läsa mer om det här.

  • Se till så att själva plymån, kassetten eller mellanmadrassen (kärt barn har många namn) ligger på plats och inte glider iväg. Det är oftast mindre storlekar där risken för detta ökar. I vårt sortiment kan vi inte rekommendera kontinentalsängar med mått under 120 cm breda pga detta. 
  • Om du är ute efter ett djup i din kontinentalsäng och bra följsamhet kan du lyfta upp mellanmadrassen och slå lite lätt med handflatan på underbädden för att höra om det är några fjädrar där. Ibland är det endast trä eller en väldigt enkel fjäder och då kan du dra slutsatsen att djupet i sängen inte är där.
  • Vissa sängar som har en billigare konstruktion har   delade kassetter i mellanmadrassen. Detta innebär att det är tex två stycken 90×200 kassetter med ett helt 180×200 tyg. Om du då är ute efter att slippa en skarv kan detta störa dig. Lägg dig då i mitten och se om det finns något som stör dig där och är du osäker på om det är en hel kassett (tex 180×200 i detta fallet) kan du lyfta upp bäddmadrassen och dra din hand över fjäderpaketet i mitten och se om det finns en springa där under klädseln. Se bild till höger
  • Är man två som ska sova i sängen är det alltid bra att studsa lite i sängen för att se om den andra rör sig.

Populära kontinentalsängar

Köp kontinentalsäng Boka sängprovning