Vi har fått Skåne att sova gott i snart 100 år

Även om Blomsterbergs Sängar är nytt, har vi funnits som möbelaffär i snart 100 år. Min farfar Hugo, möbelsnickare och entreprenör, startade Blomsterbergs Möbler i Eslöv 1926 och min pappa Hans-Arne tog över företaget i slutet på 60-talet. Hans-Arne utvecklade verksamheten, han var bland de första som började med söndagsöppet och var den som la grunden för vår tillväxt och framgång i Skåne som möbelbutik.
 
1986 startade min pappa tillsammans med ett antal kollegor möbelkedjan Möbelmästarna, en sammanslutning av fristående möbelhandlare som verkar för samordning av möbelinköp, marknadsföring och logistik. Möbelmästarna består idag av 37 butiker över hela Sverige. I början på 90-talet tog jag över
Blomsterbergs Möbler. Jag har försökt följa i min farfar och pappas fotspår och verka för att Blomsterbergs, genom stort kunnande, hög service och rätt kvalité ska möblera Skåne med omnejd.
 
2016 öppnade jag en renodlad sängbutik på Center Syd i Löddeköpinge. Jag kände att det fanns ett stort behov av en seriös aktör av kvalitetssängar på marknaden. Succén i Löddeköpinge var ett faktum! Ett år efter starten i Löddeköpinge kände jag att Lund hägrade. I december 2017 öppnade jag min andra sängbutik vid Nova i Lund, i samma hus som Kökscentrum, som är en utmärkt granne och ett bra komplement till sängar. Närheten till kollegan Miljögården är ett stort plus, de är otroligt duktiga på heminredning i det övre segmentet, ett besök där är givetvis ett måste när man besöker Blomsterbergs Sängar i Lund. I juni 2018 öppnade jag min tredje sängbutik, Ängelholm, granne med Hedin Bil. Då jag själv tillbringat mina somrar i Vejbystrand var Ängelholm ett självklart val, en köpstark stad och invånare som uppskattar kvalité och är trogna sin stad och dess butiker. I samband med öppningen av Ängelholm inledde Blomsterbergs Sängar ett samarbete med Hästens Sängar. Ett led i min strävan att kunna tillgodose sömntörstande Skåningars behov av premiumsängar i alla segment. I september 2018 slog Blomsterbergs Sängar upp portarna i Kristianstad, min fjärde sängbutik. jag hade länge blickat mot Norra Skåne, invånare med stark lokal förankring och känsla för kvalité.
 
Jag avslutade 2018 med att öppna min femte sängbutik, på Mobilia i Malmö, min absoluta flagship store. Det gör mig oerhört stolt och glad, Blomsterbergs har sålt möbler till Malmös invånare sedan 1926, nu erbjuder jag Sveriges finaste sängbutik. Min resa med Blomsterbergs Sängar fortsätter, att expandera och utveckla; ”att få människor att sova gott och vakna utvilade”
det har vi gjort i snart 100 år.

Henric Blomsterberg
VD

Tack för att ni besöker oss och är det något är jag alltid nära till hands!